lauantai 28. lokakuuta 2017

Vegaaninen mustikkapiirakka


Lupasin teille vegaanisen mustikkapiirakan ohjeen ja tässä se on. 







Resepti on Paula Heinosen "Vegeä"  kirjasta.
Kirjassa on herkullisia ja helppoja vegaaniruokareseptejä jokaiseen keittiöön. (Paulan blogista "pidempi korsi" löytyy myös reseptejä.) 

Mielestäni reseptejä noudattamalla on turvallista tutustua vegaanisiin ruokiin. 





Pohja: 
100 g margariinia (laktoositon)
½ dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl kylmää vettä










Kuumenenna uuni 200 asteeseen.
Sekoita margariini vaniljasokerin 
kanssa esimerkiksi puukauhalla.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää erissä margariini-sokeri seokseen. 
Lisää joukkoon vesi ja sekoita.
Voitele vuoka öljyllä, ettei taikina tartu siihen kiinni. 
Painele taikina vuokaan niin että siihen tulee
n. 2 cm korkuiset reunat.

Esipaista taikinaa uunin keskiosassa 5-10 minuuttia. 





Päälle: 

200 g mustikoita 
2 rkl ruokosokeria 
2 dl vanilijan makuista soijajugurttia
(itse käytin Alpron mustikkakaurajugurttia)







Sekoita mustikat ja sokeri keskenään ja levitä ne esipaistetun pohjan päälle. Kaada pinnalle jugurtti.






Paista piirakkaa n. 15 minuuttia. 

Laske uunin lämpötilaa ja pidä piirakka uunissa niin kauan, että täyte hyytyy.  Tarjoile jäähtyneenä. 









 Mukavaa lauantai-iltaa, nyt rohkeasti kokeilemaan uudenlaista mustikkapiirakkaa  <3

                  -Kati















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti