keskiviikko 11. lokakuuta 2017

puutarhan monet kasvot

Kun ostimme tontin kymmenen vuotta sitten, se oli täysin metsämaata. Kaikki alkoi puiden kaatamisella ja talon pohjan työstämisellä. 
Meni vuosia ennen kuin pääsin varsinaisiin pihatöihin, tuon ajan luin paljon eri puutarhalehtiä ja mietin millaisen puutarhan itselleni haluaisin. 
Vähitellen piha alkoi saada muotonsa ja istuttelin kasveja  ilman varsinaista suunnitelmaa. Mielessäni oli kuva runsaasta ja rehevästä puutarhasta. Aluksi kasvit olivat pieniä ja muistan tuskailleeni, kuinka avonaista kaikki oli. Pikkuhiljaa ne kasvoivat ja puutarhaan alkoi tulla runsaita muotoja. Näin syntyi minun Cottage Gardenini.Viihdymme ulkona keväästä myöhäiseen syksyyn ja siksi puutarhastamme löytyy paljon terasseja ja oleskelualueita. 
Kasvihuone on saanut minun puutarhassani uuden merkityksen, toimien kesähuoneena. 


Kukat ja sisustus vaihtuvat siellä joka kesä tunnelman mukaan. 

Puutarharhassani on paljon erilaisia ruusuja, lisäksi siellä kukkii kesäisin pionit ja hortensiat. Kasvien joukkoon olen tuonut vanhoja esineitä, joita olen kerännyt esimerkiksi kirpputoreilta ja romuliikkeistä. Ne kertovat omaa tarinaansa. 


Tässä pintaraapaisu puutarhastani. Paljon jää vielä kerrottavaa tuleviin blogikirjoituksiin. Nyt mukavaa loppuviikkoa ja suunnataan katse jo ensikevääseen vaikka ilma ulkona harmaalta näyttääkin <3
         -Kati
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti