Kun haluaa herkutella ja panostaa ruokaan haasta itsesi ja kokeile. Alkuperäinen resepti löytyy oheisen linkin kautta, tässä meidän versio.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
Tarvitset
n. 12 vegaanista täysjyvä lasagnelevyä (jos haluat liota levyjä hetki vedessä ennen lasagnen kokoamista, (Itse en ole aina muistanut tehdä niin)
Yhteensä 400g vegaanista juustoa, jonka raastat raasteeksi
Alota Tomaattikastikkeesta
Siihen tarvitset
-1 ison sipulin
-n. 6 valkosipulinkynttä
- 2 isoa porkkanaa
-n. 1 dl rypsiöljyä kasvisten kuullottamiseen
-2 dl tummaa soijarouhetta
-l l kasvislientä (1 litra vettä + 2 kasvislimikuutiota)
-n. 6 valkosipulinkynttä
- 2 isoa porkkanaa
-n. 1 dl rypsiöljyä kasvisten kuullottamiseen
-2 dl tummaa soijarouhetta
-l l kasvislientä (1 litra vettä + 2 kasvislimikuutiota)
-2 rkl paprikajauhetta
-1 pieni purkki tomaattipyreetä
-2 tlk tomaattimurskaa (yhteensä 800g)
-1 tl himalajan ruususuolaa
-maun mukaan rouhittua mustapippuria
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi, itse käytän sipulileikkuria, paista miedolla lämmöllä parissa ruokalusikallisessa rypsiöljyä
- Raasta porkkanat. Ja lisää raaste pannulle sipulien kanssa Anna hautua hetken.
- Lisää pannulle soijarouhe ja kasvisliemi. Anna keitoksen hautua kunnes soijarouhe on pehmeää. Lisää sitten mausteet, tomaattipyre ja tomaattimurskat. Hauduta miedolla lämmöllä, niin kauan kun valmistat valkokastikkeen
Kun tomaattikastike hautuu valmista valkokastike,
Tarvitset
-1 l riisimaitoa
-½ dl rypsiöljyä
-1 dl vehnäjauhoja
-2 dl ruokakaurakermaa maustamatonta tai maustettua
-1/4 tl suolaa
-½ dl rypsiöljyä
-1 dl vehnäjauhoja
-2 dl ruokakaurakermaa maustamatonta tai maustettua
-1/4 tl suolaa
1 Laita kattilanpohjalle rypsiöljy. Lisää sekaan vehnäjauhot ja sekoita ne öljyn kanssa vispilällä nopeasti tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon riisimaito pikkuhiljaa koko ajan reilusti sekoittaen.
2 Tämän jälkeen lisää joukkoon osa juustoraasteesta, hauduta hetki, kunnes juusto sulaa.
3 Lopuksi lisää joukkoon kauramaito ja mausteet.
Aloita lasagnen kokoaminen.
Levitä pohjalle kauhallinen valkokastiketta. Lado päälle kerros lasagnelevyä. Levitä lasagnelevyjen päälle tomaattikastiketta ja sen päälle valkokastiketta. Ripottele hiukan juustoraastetta tähän. Jatka saman lailla lasagnelevyt, tomaattikastikke, valkokastike ja juustoraaste. Lado viimeiset lasagnelevyt. Levitä päälle vielä loppu tomaattikastikeesta ja loppu valkokastike.
Päällimmäiseksi vegaanista juustoraastetta maun mukaan
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Anna jäähtyä hetki ennen syömistä
Lasagnen kanssa sopii salaatti ja kirsikkatomaatit.
Mukavaa uutta viikkoa
<3 Kati
Kiitos ohjeesta. Me pidämme kaikki lasagnesta ja kasvisruokiakin syödään jonkinverran. Kyllä tämä kannattaa meidänkin kokeilla.
VastaaPoistaEhdottomasti kokeilun arvoinen. Oon aina sanonut et yksikin kasvisruokapäivä viikossa on parempi kuin ei mitään, keho ja luonto kiittää😊
PoistaMukavaa päivää pimeydestä huolimatta🌼🌞🌹