maanantai 11. marraskuuta 2019

Helppo ohje Vegaaniseen lasagneen

Haluan jakaa teille yhden vegaanisen ruuan, josta kaikki meidän perheessä (jopa vannoutunut lihansyöjä mieheni) tykkää. Se on vegaaninen  lasagne. Alkuperäinen resepti on Viimeistä murua myöten blogistaolen reseptiä muokannut omaan makuun sopivaksi. https://www.viimeistamuruamyoten.com/vegaaninen-lasagne-v/

Kun haluaa herkutella ja panostaa ruokaan haasta itsesi ja  kokeile. Alkuperäinen resepti löytyy oheisen linkin kautta, tässä meidän versio.


























Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen

Tarvitset 

n. 12 vegaanista täysjyvä lasagnelevyä (jos haluat liota levyjä hetki vedessä ennen lasagnen kokoamista, (Itse en ole aina muistanut tehdä niin)
Yhteensä 400g vegaanista juustoa, jonka raastat raasteeksi
Alota Tomaattikastikkeesta
Siihen tarvitset
-1 ison sipulin
-n. 6 valkosipulinkynttä
- 2 isoa porkkanaa
-n. 1 dl rypsiöljyä  kasvisten kuullottamiseen
-2 dl tummaa soijarouhetta
-l l kasvislientä (1 litra vettä + 2 kasvislimikuutiota)
-2 rkl paprikajauhetta
-1 pieni purkki  tomaattipyreetä
-2 tlk tomaattimurskaa (yhteensä 800g)
-1 tl himalajan ruususuolaa
-maun mukaan rouhittua mustapippuria
  1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi, itse käytän sipulileikkuria, paista  miedolla lämmöllä parissa ruokalusikallisessa rypsiöljyä
  2. Raasta porkkanat. Ja lisää raaste  pannulle sipulien kanssa Anna hautua hetken.  
  3. Lisää pannulle soijarouhe ja kasvisliemi. Anna keitoksen hautua kunnes soijarouhe on pehmeää. Lisää sitten mausteet, tomaattipyre ja tomaattimurskat.  Hauduta  miedolla lämmöllä, niin kauan kun valmistat valkokastikkeen 

Kun tomaattikastike hautuu valmista valkokastike, 
Tarvitset
-1 l riisimaitoa 
-½ dl rypsiöljyä
-1 dl vehnäjauhoja
-2 dl ruokakaurakermaa maustamatonta tai maustettua
-1/4 tl suolaa

1 Laita kattilanpohjalle rypsiöljy. Lisää sekaan vehnäjauhot ja sekoita ne öljyn kanssa vispilällä nopeasti tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon riisimaito pikkuhiljaa  koko ajan reilusti  sekoittaen. 
2 Tämän jälkeen lisää joukkoon osa juustoraasteesta,  hauduta hetki, kunnes juusto sulaa. 
3 Lopuksi lisää joukkoon kauramaito ja mausteet.

Aloita lasagnen kokoaminen.
Levitä pohjalle kauhallinen valkokastiketta. Lado päälle kerros lasagnelevyä. Levitä lasagnelevyjen päälle tomaattikastiketta ja sen päälle valkokastiketta. Ripottele hiukan juustoraastetta tähän. Jatka saman lailla  lasagnelevyt,  tomaattikastikke, valkokastike ja  juustoraaste. Lado viimeiset lasagnelevyt. Levitä päälle vielä loppu  tomaattikastikeesta ja loppu valkokastike. 
Päällimmäiseksi vegaanista juustoraastetta maun mukaan
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Anna jäähtyä hetki ennen syömistä






Lasagnen kanssa sopii salaatti ja  kirsikkatomaatit.


Mukavaa uutta viikkoa

              <3 Kati







2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Me pidämme kaikki lasagnesta ja kasvisruokiakin syödään jonkinverran. Kyllä tämä kannattaa meidänkin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kokeilun arvoinen. Oon aina sanonut et yksikin kasvisruokapäivä viikossa on parempi kuin ei mitään, keho ja luonto kiittää😊
      Mukavaa päivää pimeydestä huolimatta🌼🌞🌹

      Poista