lauantai 17. maaliskuuta 2018

Luonnonkaunis - mietteitä kosmetiikan viidakossa


Vierailin eilen ensimmäisen kerran Luonnonkaunis messuilla Helsingin Suvilahdessa. Messut sisälsivät paljon luonnonkosmetiikkaa ja luentoja hyvinvointiin liittyen. 
Messut olivat Suvilahden kattilahallissa, joka jo miljööltään on kaunis ja juuri sopivan intiimi tämän kokoisille messuille. Väkeä oli mukavasti liikkeellä. 


"Luonnonkosmetiikka tarkoittaa ihonhoitotuotteita ja kosmetiikkaa, jonka lähtökohtana on, että siihen käytetyt raaka-aineet ovat mahdollisimman vähän haitallisia niin ihmiselle kuin luonnolle, jonka vuoksi tiettyjä kemikaaleja ei käytetä. Tätä säädellään sertifikaateilla. Tuotteiden raaka-aineiden ja tuotannon täytyy noudattaa jonkun riippumattoman sertifiointi-organisaation kriteereitä, jonka vuoksi usein puhutaankin sertifioidusta luonnonkosmetiikasta. Myös termejä orgaaninen kosmetiikka tai luomukosmetiikka saatetaan käyttää.
Luonnonkosmetiikan raaka-aineiden tulee olla muun muassa luonnonöljyjä ja -vahoja, hajusteiden, väri- ja säilöntäaineiden tulee olla luonnosta peräisin. Luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteissa ei käytetä esimerkiksi formaldehydin vapauttajia säilöntäaineena, silikoneja, parabeeneja, etoksyloituja emulgaattoreita (PEG-yhdisteet), keinotekoisia väriaineita tai hajusteita, EDTA:ta, parafiinia tai muita maaöljyjohdonnaisia."  https://fi.wikipedia.org/wiki/Luonnonkosmetiikka

Messuilla oli mukavasti näytteilleasettajia. Tunnelma oli lämmin ja ihmiset olivat aidosti kiinnostuneita edustamistaan tuotteista. Eri pisteillä oli henkilöitä valmiina palvelemaan ja vastailemaan kysymyksiin, minulle kun tuotteiden joukossa oli paljon uusia tuttavuuksia. 
Itse innostuin eniten Ekopharman tuotteista, jotka on valmestettu kotimaisista marjoista ja kasviuutteista.
Tuotteet ovat kotimaisia ja eläinkokeettomia, mikä on minulle tärkeä asia. Raaka-aineina on käytetty mustaherukkaa, tyrniä,vadelmaa ja karpaloa. Kokeilin messuilla vadelman siemenöljyä, joka imeytyi ihoon helposti jättäen sen pehmeäksi ja raikkaan tuoksuiseksi. 
Minulle tärkeää on, että tuotteet joita käytän ovat mahdollisimman luonnonmukaisia. Nykyään puhutaan paljon mikromuoveista, joita myös kosmetiikka sisältää. Ne kerääntyvät viemäriveden kautta vesistöön, vahingoittaen merien ekosysteemiä. Minua myös ajatus siitä, että kuormitan ihoani "muovilla" on epämiellyttävä. 
Messuilla oli myös erilaisia luentoja. Itse olin kuuntelemassa ceo Tanja Peltomaa

PT Coaching® Academy

luentoa Itsensä arvostamisesta ja henkilökohtaisesta hyvinvoinnista. Tanja korosti sitä, kuinka päivittäiset valinnat ovat lähtöisin omista tarpeista ja arvoista. Arkipäivässä se näkyy siinä miten ajattelemme itsestämme, huolehdimme kauneudestamme ja terveydestämme. Luento toi keinoja siihen kuinka voimme lisätä luottamusta omiin valintoihin ja hyvinvointiin. Näinhän se monesti on. Ainakin itse olen ihminen joka ajattelee ensimmäisiksi muita, sitten itseään. 

Meidän pitää oppia arvostamaan itseämme, jotta voimme arvostaa muita <3

tunnelma messuilla oli kotoisa ja lämmin
Messuilta mukaan tarttui Laveralta  vihreätee kuorintavoide ja alumiiniton deorantti. Laveran tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa, jotka sisältävät luomukasvisraaka-aineita, -uutteita ja -nesteitä. Tuotteet ovat 95% vegaanisia. 


Tyttärelle ostin bohon meikkipaletin. Kokeilun perusteella Värit paleteissa ovat intensiivisiä, runsaasti pigmenttiä sisältäviä ja varmasti riittoisia. Kemikaalicoctail on käsitellyt tuotemerkkiä enemmän blogissaan. 
http://www.kemikaalicocktail.fi/2016/02/laadukasta-luonnonkosmetiikkaa-huokeasti/Kiitos Luonnonkaunis, tulen ensivuonna varmasti uudestaan...Mukavaa viikonlopun jatkoa, älä unohda sinulle tärkeintä ihmistä...Itseäsi.. 

                                             -Kati <3

6 kommenttia:

 1. Varmasti mukavat messut kauniissa ympäristössä. Hienoa, että on kosmetiikkaa, jossa otetaan ympäristöä huomioon.

  VastaaPoista
 2. Tunnelma oli kyllä kiva :) Näin iänmyötä ainakin minä arvostan enemmän puhtautta, luonnonmukaisuutta ja ekologisuutta tuotteissa. Luonnonkosmetiikka mielletään usein kovin arvokkaaksi, mutta ei se ole. Ja itse ainakin olen valmis muutaman euron laittamaan lisää tuotteista, jotka tiedän olevan luonnonmukaisia :)

  VastaaPoista
 3. Minä missasin tuon, vähän kyllä kutkutteli :)Laveran tuotteet on kyllä kivoja!

  VastaaPoista
 4. Messut vaikuttivat kivoilta. Mukava päästä näkemään ja kokeilemaan useita luonnonkosmetiikkamerkkejä kerralla. Itse pyrin juuri löytämään hyviä luonnonkosmetiikkatuotteita nykyisten tilalle ja olen tehnytkin muutamia sopivia löytöjä.

  VastaaPoista
 5. Kiva käydä messuilla näin virtuaalisesti blogisi kautta:) Itsekin suosin luonnonmukaista kosmetiikkaan jos vain voin, ja teen itsekin perusvoidetta, jota jaan ystäville kun he aina pyytävät sitä;D Kivoja tuotteita tuolla messuilla:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista :)
  Itsekin tarkoitus käyttää vanhat tuotteet loppuun ja siirtyä pikkuhiljaa luonnonkosmetiikkaan. Tuollaiset messut ovat juuri hyviä uusiin tuotteisiin tutustumisessa ja ideoiden saamisessa :)

  VastaaPoista