tiistai 20. maaliskuuta 2018

Ikea tuo kevään kotiin.


Poikkeisimme Ikeassa, joka oli täynnä kevään ihanaakin ihanampia sisustuselementtejä.  Itse aikanaan sisustin uuden omakotitalomme lähes täysin Ikean tuotteilla ja ne ovat kestäneet matkassa mukana pikkulapsivaiheesta nykypäivään (jo 10 vuotta ).

Nyt kun 2 lapsista ovat aikuisia ja  kuopuskin täyttää jo 17 vuotta, on tullut aika päivittää kotia pikkuhijaa kahden aikuisen kodiksi. Teemme sen pienen pintaremontin ja uusien huonekalujen kautta. 
Haastetta tuo omakotitalomme 180 neliötä, mutta pää on jo ideoita täynnä 3 ylimääräisen huoneen uudelleen käyttöön. 

Mietin kaupassa pyöriessäni onko trendikästä sisustaa Ikean tuotteilla, nekun ovat halpoja "massatuotteita" tai ainakin niin kymmenen vuotta sitten nähtiin. 
Vuosien varrella Ikean tuotteita on tullut paljon lisää, mutta edelleen tuotannossa on sellaisiakin, jotka hankimme omaan kotiimme tuolloin 10 vuotta sitten. Ikea on myös vakiinnuttanut paikkansa suomalaisissa kodeissa. Vaikka itse suosinkin kotimaisia tuotteita ja arvostan suomalaista käsityötä, aion tulevaisuudessakin kotiani sisustaa kierrätys huonekalujen lisäksi, ikean tuotteilla. Minulle ne sopivat esimerkiksi edullisuutensa takia, koska mieleni muuttuu useasti sisustuksen suhteen ja tulisi turhan kalliiksi uusia kodin arvokkaat huonekalut muutaman vuoden välein. 

Tässä Ikean tunnelmia  kevääseen :) 
Tänä keväänä kirkkaiden värien rinnalla on paljon myös maanläheisiä sävyjä esimerkiksi tekstiileissä. 


Värejä voi tuoda sisustukseen maalien ja tapettien kautta.Mielestäni mustavalkoinen toimii, kun kontrastia pehmentää lämpimillä elementeillä. Nuo lamput ovat ihanat. 
Keittiössä avohyllyt ovat tulleet entistä enemmän sisustukseen. Niihin voi kerätä kaikista kauneimmat astiat. 
Viherkasveilla (joita itse rakastan) tuodaan kotiin vehreyttä. Kasvit tekevät myös mielelle hyvää. 


                 
Erilaisia kuoseja ja värejä on ihanan paljon. Jos haluaa pienellä päivityksellä uutta ilmettä kotiin vaihtoehtoja löytyy. Voi vaikka ostaa uudet vuodevaattteet makuuhuoneeseen tai muutama värikäs sisustustyyny olohuoneeseen. 

Myös kylpyhuoneisiin saadaan tekstiileillä erilaisia tunnelmia.Nykyään sisustetaan myös ulkona, sielläkin vain mielikuvitus on rajana. Niin paljon erilaisia vaihtoehtoja on tänä keväänä tarjolla. 
Ihailen aina sitä, kuinka kekseliäitä somistajat ovat. Tässäkin muovikukkaset aseteltu kynttilälyhtyyn kukkaruukun sijaan. Muovikukkasia voi käyttää esimerkiksi parvekkeiden sisustuksessa. itselläni ainakin on niin monta ulkoilualuetta (terasseja, 2 parveketta jne.) ettei kukkaro anna periksi kaikkiin ostaa kesäkukkia, muovikukat ovat silloin edullinen vaihtoehto. Tässä teille tunnelmaa Ikeasta. Kaikki kuvat otin siellä kierrellessäni. Toivottavasti saitte ideoita myös omaan kotiinne. Pienillä asioilla voi sisustusta raikastaa, eikä siihen aina tarvita edes paksua lompakkoa.


Näihin tunnelmiin     -Kati <3

6 kommenttia:

 1. Kivalle näyttää. Muovikukista en perusta, mutta tuo vihreävalkoinen tapetti vetoaa kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ihastuin tuohon tapettiin, ihanan herkkä :) Pyrin myös tuomaan puutarhaan kesäkukkia, mutta yllätyin kuinka aidoilta muovikukat nykyään näyttävät, eivät ne kuitenkaan luonnon kukkia voita ;)

   Poista
 2. Ikeassa on helppo inspiroitua, vaikka usein tuleekin kierrettyä myymälä vain mahdollisimman tehokkaasti juuri tiettyä tuotetta etsien läpi :) Muuten mukaan tarttuisi vaikka mitä "tarpeellista"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikea on juuri sellainen paikka, josta mukaan tarttuu kaikkea ihanaa ja "tarpeellista". Itsekin pyrin kiiruhtamaan kaupan läpi, jos tiedän mitä etsiä. Usein en siinä kuitenkaan onnistu;)

   Poista
 3. Minä päädyn Ikean tuotteisiin monesti paitsi hinnan, niin myös tyylikkyyden vuoksi. Siellä on usein sellaista, jota muualta ei saa - olkoonkin sitten massatavaraa.

  Kiva kun liityit blogini lukijaksi! Siitä tajusin tulla tänne ja kivalta täällä näyttääkin. Jäin lukijaksi, niin pysyn kärryillä sinunkin kuulumisistasi :)

  VastaaPoista
 4. Totta Pauliina. Ikean huonekalut ovat nykyään myös tyylikkäitä ja monenlaisiin sisustusmakuihin löytyy vaihtoehtoja. Mukaavaa kevättä, mukavaa kun jäit seuraamaan blogiani :)

  VastaaPoista