tiistai 8. toukokuuta 2018

Kurkistus keväiseen puutarhaan

Lämpö on hellinyt meitä viime päivinä ja pikkuhiljaa luontokin herää talviuniltaan. Meillä pihaa on jo laitettu kesäkuntoon ja patio tuotu talviteloilta. Innostuin eilen illalla kuvaamaan auringon viimesäteissä kotoani keväisiä tunnelmia . Luonto on kaunis, vaikkei kesä  kovin pitkällä olekaan. Vielä ei lehdet kasveissa ole kuin pikkuriikkiset, mutta kokemuksesta tiedän, että muutaman päivän päästä ne värittävät vihreydellään koko puutarhan.

 Odotan innolla kesäisiä päiviä, lämpöä ja aurinkoa, ihanan kuulaita iltoja ja yöttömiä öitä. Sitä kun puutarha herää eloon ja rentouttaa mielen työpäivän jälkeen. Oman puutarhan olisi hyvä, tässä suorittamisen maailmassa, olla paikka jossa viihtyy ja mieli rentoutuu. Sen ei tarvitse olla iso, pääasia että ihmisen on siellä hyvä olla. Puuhaa toki saa olla sopivassa määrin, mutta ihminen ei saa uupua työtaakan alle. Esimerkiksi rikkaruohojen kitkentä on rentouttavaa (ainakin minun mielestäni), mutta jos niitä pitää viikottain kiskoa perennapenkeistä, voi se ennen pitkää tuntua turhauttavalta. Itselläni on Cottage garden tyylinen puutarha, rehevä ja runsas, sinne mahtuu mukaan muutama rikkakasvikin ;) '
Mukavaa kesänodotusta ja ihanan aurinkoisia päiviä

                                            -Kati <3

14 kommenttia:

 1. On kyllä ihan uskomatonta, millä vauhdilla maisema muuttuu harmaasta hennon vihreäksi kunhan vaan tätä ihanaa lämpöä saadaan. Voisin vannoa, että eilen vielä koivut oli ihan lehdettömiä, mutta nyt jo kauniin vihreitä. Ihan parasta!

  Odottelen, että pääsen torstaina torille ostamaan yrttien taimia ja pääsen niitä istuttelemaan. Kukkahommat ei multa oikein suju, mutta hyötykasvien kanssa tulen paremmin toimeen.

  Teillä näyttää nätiltä siellä. Iloisia aurinkopäiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on tullut vähänkuin varkain. Kaikki on jo ihanan vihreää. Mukavaa kesää sinulle :)

   Poista
 2. Oi, miten ihania istutuksia ja kesäinen keidas.
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihanat kevätkuvat. Lämmöstä ollaan saatu nauttia ja toivottasti lämpöä saamme jatkossakin. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpö on hellinyt meitä ainakin alkukesän. Mukavaa kesää sinulle :(

   Poista
 4. Oi kuinka ihania, rentouttavia, voimaannuttavia kuvia!
  Kesäisiä päiviä sinne!

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköistä siellä sinulla katoksen alla. Rikkaruohoja on minullakin ei edes kerkiä kitkemään kun ei ole kokoaikaan paikalla . Hyvää alkavaa viikkoa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rikkaruohoja on kauniitakin, luonnon omia kukkia :) Hyvää ja lämmintä kesää :)

   Poista
 6. Wow, onpa ihan mielettömän upeaa! Olen ollut aika laiska parina vuotena tuolla pihalla ja pitäisi ottaa niskasta kiinni. Inspiraatiota sain kyllä täältä! :) Kun vielä saisi sen käytäntöön--toisaalta eikös se perunakin kuki? Niitä sentään sain laitettua! Mahtavaa päivää sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on ;) Mukavaa ja lämmintä kesää sinulle :)

   Poista