sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Pääsiäisen vegaanimenu- Ruokaa yhdessä perheen kanssa





















Vietettiin tänään sunnuntaita yhdessä isovanhempien kanssa. Jo silloin kun lapset olivat pieniä, vietimme juhlapyhät yhdessä vanhempieni kanssa. He ovat seuranneet lasten kasvua, auttaneet ja tukeneet. Pieni kiitos siitä on tarjota maittava ateria. Yksinkertaisilla raaka-aineilla saatiin loihdittua maukas ja täyttävä pääsiäispäivän päivällinen.

Menuseen kuului erilaisia kasviksia, "kerma"perunat, perunasalaatti (kotimaista, joka on vegaaninen), oliivit, seitanpaisti, vihersalaatti+itsetehty salaatinkastike, sekä patonki. Lisäksi tytär teki maustettua tofua oman reseptin mukaan (ohje löytyy aikaisemmista postauksista joulukuulta (vegaanisia jouluruokia).
 Vegaaniruoka maistuu kaikille, ihmetystä herätti edelleen se kuinka maukasta ja monipuolista tarjonta tälläkin kertaa oli. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan uutta, sen perinteisen pihvin sijaan. 


Vegaanisiin perunoihin tuli kerman sijaa kaurakermaa. 

Muuten ne valmistettiin perinteiseten kermaperunoiden tapaan. 
Juurekset paahdettiin uunissa. Ne maustettiin öljyllä, suolalla ja mustapippurilla. 






parsakaalit paistoimme pannulla öljyssä , suola  ja mausteet joukkoon...nam. 







Huomenna kutsuu työt, se ei haittaa koska loma lähenee. Laittelen tänne jonain päivänä seitanin ohjetta, sen valmistuksesta on tullut paljon kyselyitä. Nyt mukavaa pääsiäisen jatkoa. 

-Kati <3

10 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta!
    Pääsiäinen on hellitellyt täälläkin yhdessäololla, herkuilla ja upealla auringonpaisteella.

    Heleää huhtikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisenä oli tosiaan ihana auringonpaiste ja ruoka maistui , nyt vähän sumuisempaa. Mukavaa huhtikuuta sinnekin :)

      Poista
  2. Olen joskus miettinyt, että jos pitäisi valita loppuiäksi yksi ainut ruoka-aine, jolla elää, valkkaisin parsakaalin :). On mun lemppari. Mutta voi tietty olla, että jos oikeasti pitäisi syödä pelkkää kaalia päivästä toiseen, saattaisi alkaa tympiä ja kaipaisin vaikkapa nyt noita herkullisia uunijuureksia.

    Seitanpaisti on mulle ihan vierasta. Samoin kuin varmaan moni muukin vegaaninen juttu, vaikka pitkälti kasvispainotteisesti syönkin.

    Mukavaa uutta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse myös tykästynyt parsakaaliin, voisin syödä sitä aina, edullinen ja helppo raaka-aine :) Nyt blogissa seitan paistin ohje, rohkeasti kokeilemaan ;)

      Poista
  3. Oi, mitä herkkuja! Pääsiäisenne kuulostaa mukavalta.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Ihania herkkuja siellä teillä. Hyvää alkavaa viikkoa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli ja ruoka maistui kaikille.Lisäksi helppo ja nopea valmistaa ;) Mukavaa viikon jatkoa sinnekin :)

      Poista
  5. Näyttääpä herkulliselta!
    Ihanaa että isovanhemmat ovat mukana elämässä. ❤
    Mielestäni se on valtava henkinen rikkaus kaikille osapuolille.
    Mukavaa loman odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nautin lomasta ja toivottavasti aurinko paistaa :). Isovanhemmat ovat tosiaan rikkaus. Itse ei aikanaan pikkulapsi vaiheesta olisi selvitty ilman heitä. Rakensimme silloin omakotitaloa ja opiskelin sen kaiken lisäksi. Voi niitä aikoja. Mukavaa viikon jatkoa :)

      Poista