Viikonloppuna vierailin Vegemessuilla ja siitä kirjoittelen tänne blogin puolelle ensiviikolla. Nyt ajattelin vinkata teille vegaanisen nyhtökaurasta valmistetun keiton ohjeen, joka maistuu vaikka hiihtolenkin jälkeen. Kun olin vielä sekaani, kalakeitto oli yksi suosikki ruokani.Tässä reseptissä on mielestäni samoja makuvivahteita kuin kalakeitossa.
5 isoa perunaa
1paketti nyhtökauraa (naturel) https://fi.goldandgreenfoods.com/fi/
2 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
1rkl öljyä
1l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 puntti tuoretta tilliä
1prk kaurakermaa
suolaa
Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja sipuli.
Kuullota sipuli öljyssä
Lisää vesi ja pilkotut juurekset, sekä kasvisliemikuutio.
Anna kiehua 10min .
Lisää nyhtökaura keittoon (voit hieman pienentää paloja) jatka keittämistä kunnes juurekset pehmenevät.
Kun keitto on valmista, lisää kaurakerma ja hienonnettu tilli. Keitä vielä miedolla lämmöllä 5min. Mausta.
Nauti vegaanisten sämpylöiden kanssa (ohje aikaisemmassa postauksessa).
Talvi pitää meitä tiukassa otteessaan, pakkasen täyttämät päivät ovat olleet ihanan aurinkoisia. Mukavaa hiihtoloma viikkoa teille joilla se ensiviikolla on.
Aurinkoista ensiviikkoa -Kati <3
Kiitos ohjeesta. Kokeilin vegaaniruokavaliota tammikuussa. Viikon verran sujui hienosti, mutta sitten laiskalle kokille iski armoton nälkä. Ihan krooninen ja jatkoin vanhalla ruokavaliollani. Lihattomalla kylläkin.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta minulla on vähän kokemusta aiemmalta ajalta kun pojallani oli tyttö ystävä vegaani. Sai vähän ajatella enempi kun ruokaa laittoi etenkin joulun aikaan.
VastaaPoistaKiva kuulla että vegaanius on teille tuttua :) Toivottavasti uusin postaus tuo uusia ideoita kasvisruokavalion noudattamiseen.
VastaaPoista