keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Talvipäivän kasvissosekeitto


Näin pakkasilla ainakin meidän perheessä maistuu erilaiset kasvissosekeitot. Jos jääkaapissa on valon lisäksi vain muutama jo hieman nahistunut kasvis/juures ja purkki kaurakermaa (tai jotain muuta ruokakermaa) saa niistä loihdittua hyvää ja edullista arkiruokaa.
 Kiireiden takia en ole muutamaan päivään ehtinyt kauppaan, mutta jääkaapin antimista sain loihdittua maukkaan talvipäivän kasvissosekeiton, lisäksi pyöräytin vegaanisia sämpylöitä.  Tässä ohjeet teillekin. 







Kasvissosekeitto:

3 porkkanaa
2 punajuurta
½ bataatti
2 sipulia
valkosipulin kynsiä maun mukaan
1 kasvisliemikuutio
n. 5dl vettä
½ purkkia kaurakermaa

Paloittele kuoritut ainekset isohkoiksi lohkoiksi. Laita ne kattilaan ja lisää vesi + kasvisliemikuutio
Anna kiehua miedolla lämmöllä niin kauan kunnes kaikki kasvikset pehmenevät. Soseuta esim. blenderissä ja lisää joukkoon kaurakerma. Mausta maun mukaan. 




Vegaaniset sämpylät  














5dl kauramaitoa
1 kuivahiiva pussi
1dl sulatettua keijumargariinia
1tl himalajan ruususuolaa/tavallista suolaa
n. 12dl sämpyläjauhoja
itse korvasin osan sämpyläjauhoista Speltti täysjyväjauhoilla

Sekoita kuivahiiva jauhoihin (n1dl jauhoja)
Lisää kuumennettu (hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi) kauramaito, sulatettu margariini ja loput jauhot+suola. Vaivaa takinaa riittävästi, niin sämpylöistä tulee kuohkeampia. 
Paista 200 astetta n. 10min. 

Nauti kasvissosekeiton kanssa



Pihalla ihana auringon paiste, ulkoilun jälkeen maistuu kevyt arkiruoka. Mukavaa talvipäivää kaikille. 

                                   -Kati  <3

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä :) Kivaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Ja maistui myös ;) Hyvää talvista keskiviikkoa sinullekin :)

    VastaaPoista
  3. Oih mitä herkkuja :) Jäänkin tässä seurailemaan mukavaa blogiasi, tervetuloa vastavierailulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla myös mielenkiintoinen blogi :)

      Poista
  4. Hei tulin vierailulle. Kivat ohjeet kiitos niistä, menee kokeiluun. Ajattelin tänään juuri tehdä gluteenittomia juusto sämpyliä. Itse emme varsinaisesti sellaisia tarvitse, mutta meillä on paljon tuttuja ketä tarvitsee. Minulla on puutarha blogi mutta kyllä sinne livahtaa vähän muutakin joskus käsitöitä, kukka-asetelmia,sisustusta ja leipomista . Käy kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin. Hyvää loppuviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on ruuanlaitossa kiva kokeilla ihan uusia juttuja. Puutarha on myös lähellä sydäntäni :)

      Poista