torstai 2. marraskuuta 2017

Kotini ja sen tunnelma

Tällä kertaa ajattelin esitellä teille kotiani. Asumme perinnetalossa, jonka rakentamisen aloitimme noin kymmenen vuotta sitten. Talo on valmistunut pikkuhiljaa ja sisustus on muotoutunut vuosien kuluessa. Vieläkin on kodissa keskeneräisiä asioita esimerkiksi listoja puuttuu sieltä ja täältä. Teemme asioita valmiiksi pikkuhiljaa, ilman turhaa stressiä. 

Kuten jo aikaisemmin olen tuonut esiin rakastan kaikkea vanhaa ja se näkyy myös kotini sisustuksessa. Osa huonekaluista on perittyjä, osa hankittu kirpputoreilta ja osa saatu ystäviltä. Muutaman olen ostanut myös uutena.  


Olohuoneen sohva on hankittu Roskalavaryhmästä facebookista. Kun kodissa on iso koira, ei ehkä ole viisasta ostaa kalliita huonekaluja. 
Sohva sopii  täydellisesti yhteen tuolin kanssa, jonka olen ostanut kauan sitten kirpputorilta. 

Erilaisen pöydän saa tehtyä puisesta kaapelikelasta. Tuunata sen voi oman mielensä mukaan. Itse maalasin valkoiseksi. Kasvit tuovat kotiin ihanaa vihreyttä. Kun hankkii helppohoitoisia kasveja, onnistuu huonompikin hortonomi pitämään ne hengissä. 

Aasinkorva on esimerkiksi kasvi joka kasvaa heikommissakin olosuhteissa, jos esimerkiksi kasteleminen unohtuu. 


 Aasinkorva - aasinkorva huonekasvi Syngonium podophyllum ruukkukasvi viherkasvi koristekasvi kirjava kirjavalehtinen lehti lehdet aasinkultakorva

Vanhoista kirjoista ja tavaroista, lasipurkeista, astioista sekä kasveista saa kauniita sommitelmia kotiin. 

Asetelmia on helppo muuttaa esimerkiksi vuodenaikojen tai fiilisten mukaan. 

Jos sinulta löytyy vanha ikkuna, josta lasi rikki, teet siitä helposti sisustustaulun.Idean erkkerin "valaisimeksi" sain "Elämää villa honkasalossa"-blogista. Ihastuin siihen ja vihdoin vuoden etsimisen jälkeen löytyi sopivat ajanpatinoimat tikkaat, jotka sitten ripustin kattoon. Tällähetkellä niitä koristaa valojen lisäksi tyttären rippiruusut vuoden takaa. 

Keittiöstä löytyy samoja vanhoja esineitä kuin muualtakin kodistani. Jos olette tarkkoja ikkunasta puuttuu vielä listat, mutta ei se haittaa, kun ympärillä on kauniita asioita :)

Työhuoneessani olen saanut tuoda luovuuteni ehkä eniten esille. Olen kerännyt sinne minulle tärkeitä asioita. Esimerkiksi koulupöytä on ajalta jolloin menin ensimmäiselle luokalle. 
En ole lähtenyt sitä maalaamaan, vaan minusta se on hyvä juuri tuollaisena, hieman kuluneena ja räikeän punaisena. Huonetta olen sisustanut muutaman euron kirpputorilöydöillä. Vanhat esineet -niiden kauneuden lisäksi- kertovat omaa tarinaansa vuosikymmenten takaa. Makuuhuoneemme poikkeaa sisustukseltaan muusta kodista. Remontoimme sen tänä kesänä ja yllätyin itsekin kuinka moderni siitä tuli muihin huoneisiin verrattuna. Pidän harmoniasta jonka harmaa väritys luo ympärilleen. Tätä sisustaminen mielestäni on. Voi rohkeasti yhdistellä erilaisia tyylejä ja aikakausia. Pääasia on, että koti on sellainen, jossa viihtyy. Emme toivottavasti sisusta sitä muille, 
vaan itsellemme. 

Oli tyyli millainen tahansa tärkeintä on, että meillä on siellä hyvä olla  <3
Tunnelmallista marraskuun alkua kaikille <3

-Kati


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti