sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Itsenäisyyspäivän mietteitä ja tunnelmia







Itsenäisyyspäivää vietimme läheisten kanssa. Vain keskimmäinen tytär puuttui, hän vietti sitä toisaalla ystäviensä kanssa.

Meillä on ollut perinteenä kutsua vanhempani juhlapäivinä syömään kanssamme. Koska äitini ja isäni on tehnyt vuosien varrella paljon perheemme eteen, on se pieni kiitos ja arvostus siitä. Minulla syksyn viikonloput ovat aika tiiviisti menneet töissä, siksi oli pitkästä aikaa ihanaa viettää aikaa perheen kanssa. Jälleen kerran tunsin kiitollisuutta siitä mihin elämä on minua kuljettanut. 

Edelleen itsenäisessä Suomessamme on  ihmisiä, joilla  asiat eivät ole yhtä hyvin. On liian paljon yksinäisiä vanhuksia, perheitä ja nuoria, joilla ei ole rakkaita ympärillään. Kohtaan työssäni heitä liiankin usein. Muistanko aina itsekään olla kiitollinen kaikesta mitä olen saanut, en varmastikaan. Yritän kuitenkin päivittäin pienin elein osoittaa, kuinka tärkeitä minulle rakkaat ihmiset ovat.
'
On hienoa että on Itsenäisyyspäiviä, jolloin kunnioitamme sotiemme veteraaneja, on hienoa että on Äitien- ja Isienpäiviä, Ystävänpäiviä, Lastenoikeuksien päiviä, Naisten- ja Miesten päiviä sekä Isovanhempien päiviä. Jos kuitenkin kaikki muut päivät unohdamme arvostaa muita ihmisiä ja myös itseämme, ei muutama päivä vuodessa riitä. 

Joka päivä on tärkeää osoittaa perheelleemme ja muille ihmisille ympärillämme, kuinka tärkeitä he ovat meille. Mitäpä jos ensi viikolla kertoisimme sen pienin elein. Kävisimme vaikka katsomassa isovanhempaa vanhainkodissa, lähettäisimme pienen viestin rakkaalle töihin, pitäisimme vaikka lettukestit perheelle.

Mitä jos tervehtisimme hymyillen  naapurin mummoa, häntä joka tulee päivittäin rappukäytävässä meitä vastaan tai kehuisimme työtoveria hyvin tehdystä työstä. Aina  ei tarvitse olla suuria tekoja tai kalliita lahjoja, pieni ele riittää saamaan toisen hyvälle mielelle.


Tässä itsenäisyyspäivän tunnelmaa tyttären valokuvin


















































































































                                     -Kati <3














4 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia. Mukava oli lukea teidän juhlienvietosta ja juhlaperinteistä. Löysin blogisi ja liityin lukijoihin. Onnea ja iloa alkaneeseen vuoteen 2020!

    VastaaPoista
  3. Haluan sanoa isosti, Kiitos Kati! Olen ottanut inspiraatiota tästä blogista omassa rakennusurakassani, suunnitelessa Dekotalojen talopakettia: https://www.dekotalo.fi/blogi/talopaketti/ Osaatko antaa parhaita vinkkejä sisustussuunnitteluun? <3

    VastaaPoista
  4. Hei Kati! Löysin sattumalta (jos sellaista haluaa ajatella elämässä olevan :)...) sinun ihanan ja monella tasolla koskettavan blogisi vasta muutama päivä sitten. Nyt kun tarkemmin tarkastelen, herää kysymys: kirjoitatko vielä blogiisi? Voih, toivotttavasti niin. Ajatuksellisia tekstejä ja kuvia.

    VastaaPoista