keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Kevättä rinnassaVaikka joulusta on vasta reilu kuukausi, on itsellä jo mieli keväässä ja kesässä. Kun joulu on ohi, siirtyy katse tulevaan kesään ja tuntuu kuin energiakin lisääntyisi samaan tahtiin valon kanssa. Viimeiset joulukoristeet pakataan odottamaan ensijoulua ja kotiin vaihdetaan keväisempää ilmettä. 

Pimeä talvi saa ainakin minulle aikaan alakulon ja jatkuvan väsymyksen. Mieli masentuu helposti. Siksi on ihanaa kun päivät pitenee ja valon määrä lisääntyy. Iltaisin jaksaa muutakin kun maata sohvalla. Uskon että meitä on paljon jotka reagoivat pimeään talveen samanlailla ja kun kevät koittaa ryömitään me karhunpojat "talvipesästämme" :)
ihastelemaan lisääntyvää valon määrää ja tulevaa kevättä.


Kodissani on selkeästi jo kevään merkkejä ja kalenteri täyttyy pikkuhiljaa erilaisista puutarhaan liittyvistä kursseista. Kohtahan se puutarhakin herää talviunilta ja pääsee taas sormet multaan upottamaan. No ei ehkä ihan vielä, mutta suunnitelmia voi hyvin jo tehdä tulevaan kesään ja puutarhaan liittyen. Niistä saatte tulevaisuudessa blogissani lukea varmasti paljon. Nyt kuitenkin ajattelin esitellä kevät kotiani, kun joulutunnelma on väistynyt. 

Värit lisääntyvät kodissa selvästi kevään myötä. Talviverhot vaihtuvat nopeasti kevyempiin, jotta kaiken valon saisi mahdollisimman hyvin hyödynnettyä. Minua ei haittaa vaikka valon myötä myös pöly, likaiset ikkunat ja sormenjäljet näkyvät paremmin. Nyt ei enää tee mieli peittää niitä hämärällä ja kynttilän valolla. 


Rakastan kukkia, olen innostunut niistä vanhimman tyttäreni myötä. Hänen kotinsa kun pursuaa erilaisia kukkia ja taimia. Kasvit tuovat kotiin kaivattua vehreyttä, kun lumipeite vielä ulkona kaiken vihreyden alleen peittää. Kasvit selvisivät tänä talvena hyvin pimeydestä, vaikkei minulla kasvilamppuja olekaan. Kastelin niitä kuunvaiheiden mukaan (mikä se on, kerronpa siitä toisessa postauksessa ;) ja lannoitin niitä lähinnä kahvin poroilla https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000000792542.html

verhoissa kukkii kukkaset
Uutta ilmettä kotiin saa kauniilla esineillä ja erilaisilla kuoseilla. Nämäkin hankittu kirpputoreilta muutamalla eurolla. Väreissä vain mielikuvitus on rajana. Kun kodissa ei ole tiettyä teemaa, voi niillä leikitellä mielin määrin. Neutraali ei minun kotiini sovi, mutta toki ihailen muiden tyylikkäitä sisustuksia, joissa muutamalla värillä on onnistuttu luomaan tyylikäs koti. Me ihmiset ollemme erilaisia ja siksi kotejakin löytyy yhtäpaljon kuin ihmisiäkin. Yksikään ei ole tunnelmaltaan samanlainen...onneksi  <3


Kevät kotiini kuuluu ehdottomasti myös tulppaanit. Mitään lempiväriä ei ole, vaan aina mennään fiiliksen mukaan. tuoreita tulppaaneja pitää kuitenkin aina olla. Tälläisiä kevät tunnelmia. Ulkona vielä näin talvista, mutta kyllä se kevät sieltä tulee ja nyt kun helmikuu saapuu voi jo luvankanssa katseet sinne siirtää :)


Tähän loppuun jaan teidän kanssanne oman unelmakarttani jonka loin viime syksynä. Se on työhuoneeni seinällä ja ohjaa minua eteenpäin elämässä. Joitain unelmia jo toteutettu, paljon vielä toteuttamatta...onneksiIhanaa helmikuun alkua kaikille, nautitaan lisääntyvästä valosta 


-Kati <3

3 kommenttia:

  1. Lea kyseli kuinka usein ja miten olen kahvinporoja lannoitteena käyttänyt. Lueskelin netistä viime syksynä, että koska kahvinporot ovat ph arvoltaan happaman puolella ei niitä saa lisätä liian usein kasveille.itse olen lisännyt kasteluveteen poroja pari kertaa talven aikana. . Olisiko suhde 1 litra vettä ja n. ½dl poroja. Kahvinporot on tietysti kuivatettu ennen käyttöä, ettei homehdu.

    https://www.meillakotona.fi/artikkelit/kahvinporot-tai-juttelu-virkistavat-huonekasveja-selvitimme-kasvien-hoitoon-liittyvat-myytit

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kävit blogisani, niin löysin myös sinun blogiisi.
    Mukavia talvipäiviä!

    VastaaPoista